Selendi Manisa
Adı: Selendi
Bağlı Olduğu Şehir: Manisa
Nüfusu: 20. 718
Telefon Kodu: 0236
Plaka Kodu: 45
Etkinlik & Festivalleri: ( Temmuz ) Geleneksel Selendi – Pınarlar Kiraz Festivali, ( Mayıs ) Cirit Festivali
Şehir Merkezine Uzaklığı: 158 KM
Selendi Genel Tanımı
Manisa iline 158 km arası olan Selendi ilçesi Ege bölgesinin Gediz ırmağı civarında bulunmaktadır. Antik dönemlerden kalıntıları taşıyan ve isminin geçtiği Selendi çayı çevresinde yer almakta olan ilçenin etrafı dağlık biçimdedir. Bitki örtüsünün gür geçitleri ile ilçenin ekonomisi tarım ekimi ve hayvancılık olarak tipik canlılıklar göstermektedir. Bölgenin bitki çeşitleri ile orman görsellerine duyarlı hareketleri olmakla beraber kiraz – tütün üretimleri çoğunluk ve kıymet kazanmaktadır. İlçenin ılıman iklimi kapsamında türlü uygulamalar yapılmakta ve otobüs bileti temin edilerek sıklıkla kara yollarından ulaşım sağlanmaktadır.
Selendi Otobüs bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Güzellik abidesi olan Selendi ilçesi tarihi kalıntıları sayesinde feyiz ve kültürel ilerleme göstermektedir. Bu yüzden ilçeye seyahat talepleri yoğunlukta olup, tatil gereksinimleri özellikli doğasının içerisinde keyifle giderilmektedir. Bunun yanı sıra bölgenin eğlentileri arasında mükemmel sahneler ve tribün geçitleri ile şahane aksamlarla birleştirici olmaktadır. Manisa çevresinden otobüs firmalarının hizmetleri ile Selendi ilçesine ulaşılmakta olup, yöre içerisinde büyüleyici manzaralarla karşılaşılmaktadır.
Selendi’yi Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
- Tabiat görselleri sportif faaliyetlere uygun olarak adlandırılmaktadır.
- Kültürel esintileri eşliğinde tarihini capcanlı tutan mekanlara sahiptir.
- Nehir ve Çay birleşimleri ile olağanüstü arazilerden birisidir.
- Yakın alanlarındaki tarihi mimarilerin göreceli albenisi ile değerli bir ilçedir.
- Şahane dokuları yanında etkinlikleri ile de cümbüş ayrıcalıkları sunmaktadır.
Selendi Gezilecek Yerler
Manisa’nın ezber bozan sınırlarının yanında Selendi ilçesi mimarileri ve tabiat biçimleri ile güzel alanlara hakimdir. Bölge sınırlarında bulunan Karaselendi köyü 4 km mesafesinde olup, antik çağlardan kalıntılara sahiptir. Kınık köyü piknik alanı ise ağaçlarla çevrili tertemiz havası ile görülmeye değerdir. Bununla birlikte dikili anıt taşı ve mağara girintilerini ilçeye bilet alarak yakından görebilirsiniz.
Selendi’de Ne Yenir? Neleri Meşhur?
Yöresel lezzet furyası sunan Selendi ilçesinde tatlısından, tuzlusuna ve ekşili tatların bir çok özelliğine rastlayabilirsiniz. Buna takiben Manisa kebabı ve odun köftesi tadılmaya değer muazzam yemeklerindendir. Ayrıca sinkonta, bohça kebabı, şekerli pidede yöresel efsane tatlarındandır.