Sağlık

Tereyağlı Tava Böreği

Malzemeler:
3 yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber
50 gram tereyağı
Yapılış: İlk önce 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı suyu blendır yardımıyla karıştırın. Sonra büyük boy teflon tavanızı tereyağın yarısıyla yağlayın. Üzerine ilk yufkayı serin. Yufkanın üzerine yaptığınız karışımdan üç dört kaşık dökün ve yayın, üzerini tekrar yufka parçası serin, tekrar karışımdan dökün. Bu işlemi ikinci yufkada bitene kadar tekrarlayın. Peynirinizi ezip, doğradığınız maydanoz ve bir çay kaşığı karabiberle karıştırın. Karışımı tavaya dökün. Üzerini yufkayla kapatın ve tekrar yumurta karışımından dökün. İşlemi üçüncü yufka bitene kadar tekrarlayın. En alta serdiğiniz yufkanın uçlarını en üste atın ve bohça kıvamına getirin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Her yeri kızardıktan sonra bir tabak ya da iki spatula yardımıyla ters çevirin. Böreği ters koymadan önce tereyağın gerisini tavaya atın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. İkinci taraf da kızarınca böreğin ilk tarafını tekrar çevirin ve 2 dakika kısık ateşte tekrar pişirin. Ardından ikinci tarafa da aynı işlemi uygulayın. Böylece böreğinizin dışı çıtır çıtır içi yumuşak olacaktır. Dışını çıtır sevmeyenler ikinci çevirme işlemini yapmamalılar. Böreğiniz yumuşak olacaktır. Tabağa aldığınız böreğiniz kesime ve yenmeye hazır. Afiyet olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir