Gülnar Genel Tanımı
Gülnar Mersin
Adı: Gülnar
Bağlı Olduğu Şehir: Mersin
Nüfusu: 25.300
Telefon Kodu: 0324
Plaka Kodu: 33
Etkinlik & Festivalleri: ( Ağustos ) Geleneksel Üzüm, Elma Ve Badem Festivali Gülnar Buluşması
Şehir Merkezine Uzaklığı:64 KM
Gülnar Genel Tanımı
Mersin’in tarihsel zamandizininde eski yerleşim alanlarından olan Gülnar 64 km uzaklığındadır. Akdeniz bölgesinin kuzey kısmında ve göller merkezinde bulunan ilçe Taşeli platosunun çevresinde olup, dağ yamaçları ile düz vadi geçidindedir. Bölgenin ekonomisini dengeleyen uygulamaları meyvecilik ve mermercilik ( madencilik ) olarak önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Bunun yanında ilçenin bu ticari merkezleri ve turizm hareketlilikleri ile gezi – tatil maksatlı seyahatlerin oluşumuna öncülük etmektedir. Ayrıca Sipahili çayı – Göksu nehri sırasında olan Erikli çayı bölgede bulunmaktadır
Gülnar Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Gülnar ilçesi tarihsel dalgaların ilginç görsellerine ev sahipliği yapmakta olup, devirler arasında önemli geçitleri ile arazisi mükemmeldir. Tabiat güzellikleri ile bilinen ilçenin ulaşım aksamları her saat başı seyahatlerin gerçekleştirilmesi için uyumluluk içerisinde yürütülmektedir. Bu kapsamda ilçenin göreceli etkinlikleri içerisinde doğa güzellikleri ve değerli etkileri üzerine yapılandırılmakta olup, muazzam sunumlarla bütünleştirilen esintiler ön planda olmaktadır. Bu tür geçitlerin yapıldığı Gülnar’a il merkezinden seyahat firmalarının araçları ile gidilmekle birlikte ilçede dolu dizgin günler geçirilmektedir.
Gülnar’ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
- Bölgenin tarihi kalıntıları görkemli yapılış biçimleri ile asırlardır ayakta durmaktadır.
- Bitki örtüsünün şekilleniş tarzı beraberinde her türlü faaliyet yapılmaktadır.
- Mükemmel esintileri ilçenin her karesinden ahenkle görüntülenmektedir.
- İlçenin doğası nehir yansıması ile gezilerin bir başka yüzü olmaktadır.
- Otobüs bileti alınmasının devamında eğlenceli aksamları canlılık içerisinde geçmektedir.
Gülnar Gezilecek Yerler
Mersin’in güzel noktalarından birisi olan Gülnar ilçesi mimari yapıtlarının eşliğinde doğa yansımaları ile apayrı özellikleri taşımaktadır. Bilet alımının ardı sıra gezi mekanları keyifle incelenen bölgede Kırshu- Meydancık kalesi, Zeyne türbesi, Şeyh Ömer türbesi ve merkez camisi görülmeye değerdir. Ayrıca ilçenin tabiat güzelliklerinden olan çayırlık alanları da alternatifli geziler için tercih edilmektedir.
Gülnar’da Ne Yenir? Neleri Meşhur?
Gülnar ilçesi bitki örtüsünün muazzamlığı yanı sıra lezzet bakımından da kiraz ve üzüm pekmeziyle ünlüdür. Yöresel enfes tatlarından olan tantuni ve kerebiç mutlaka yemelisiniz. Ayrıca Tarsus kebabı, sıkma, hamursuz, gölevez özel yemekleri arasında olmaktadır.